Parád ─ Zene és Természet

MEGHÍVÓ az „Életet az éveknek” Zene és Természet című élményprogramjára

 1. március 20-23., Parádfürdő, Erzsébet Park Hotel ***(Parádfürdő, Kossuth Lajos utca 372.) 

Töltsünk együtt ismételten 4 napot hazánk egyik legvadregényesebb táján, a Mátrában, a három csillagos Erzsébet Park Hotelben! Az érzékelhetően tiszta, kellemes levegő; a csodálatos erdei környezet; a település nyugalma, a szálloda nívója és a kiváló programok együttesen garantálják, hogy tényleges feltöltődésben részesülhetünk. 

Ybl Miklós tervei alapján épült a megkapó hangulatú Károlyi rezidencia 1893-ban a kéthektáros őspark ölelésében. A teljesen felújított, ám hangulatában a múlt jegyeit megőrző épület 2002 óta szállodaként működik. A megnövekedett vendégigények kielégítésére, 2008 tavaszán, egy teljesen új, modern épülettel egészült ki. A régi épület az Erzsébet-szárny, az új épületrész, a Zsuzsanna-szárny elnevezést kapta. 

Mindkét épületszárny számos wellness szolgáltatást kínál. Az Erzsébet-szárny egy beltéri, 14 x 7 méteres úszómedencével, ülőmedencével, gőzkabinnal, finn- és infra szaunával, merülő medencével és kondicionálóteremmel, a Zsuzsanna-szárny, hatalmas pezsgőfürdővel, élménymedencével, finn szaunával, aroma- és fényterápiás kabinnal, sókabinnal várja a vendégeket. Parádfürdő egyik nevezetessége, a mofetta. A mofetta vulkanikus tevékenységhez kötődő, a talajból ezer méteres mélységből feltörő gázkipárolgás, mely főleg szén-dioxidból áll. A gázegyveleggel történő kezelés során a bőrön keresztül a keringésbe jutó szén-dioxid gáz értágító hatású. Az általános közérzetjavítás mellett immunrendszer stimuláló hatása is ismert. A kezelés során fokozódó vénás- és nyirokáramlás következtében valamennyi szerv vérellátása javul. A mofetta 54-féle betegség kezelésére alkalmas. A kezelést minden esetben szigorú orvosi konzultáció előzi meg, melyet a híres Parádfürdői Állami Kórház nagy szakértelemmel bíró orvosai végeznek el.

Parádfürdő és környéke minden évszakban igazi csoda. Az első pótszilveszterünket itt tartottuk. A gyönyörű havas táj, a levegő, a Cifra Istálló, a tájház szépsége feledhetetlen élményben részesítette a résztvevőket. 2019 őszén a rendezvényünkre túljelentkezés volt, sokan nem tarthattak velünk. És utána jött a járvány …. A hely népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a 2022. évben kétszer is teltházas programot szerveztünk ide.  

A program középpontjában ezúttal is a zene és a természet áll. Zenei játékban, (öröm)táncban, kirándulásokban, erdei sétákban és sok egyéb meglepetésben lesz részetek. És persze, elmaradhatatlan az esti élőzenés party! 

A rendezvénynek a kiváló szakember vendége ezúttal is Gál Zsuzsanna zeneterapeuta, oboaművész lesz. Zeneterapeutaként a Csillagösvény Waldorf Általános Iskolában dolgozik, a Bliss Alapítványnál halmozottan hátrányos gyermekekkel foglalkozik, valamint a Terézvárosi Gondozó Szolgálat Idősek klubjában vezet foglalkozásokat.  

Zene és természet 

,,A lélek alapja a természet"- ezt vallotta Carl Gustav Jung, akinek elméleti rendszereire épülve jöttek létre a művészetterápiák és az egyházi pasztorálpszichológia. A zene már akkor az emberiség része volt, amikor teljes harmóniában, a természet részeként éltünk. Az első törzsekben élő emberek énekelve fejezték ki érzéseiket, s hangszereket találtak fel, hogy utánozni tudják a madarak, a szél vagy épp a szívdobogás hangját. 

A zene közvetítő közeg ember és természet között, minden diszharmóniát képes harmonikussá alakítani, minden elhangolódást segít közelíteni. A muzsika egyszerre része az erdő világának, de az emberi természetnek is, elég, ha csak a népzenénkre gondolunk, mely Bartók Béla szerint tiszta forrás, természet tüneménye.   

A zenében és a természetben külön-külön, de együtt még inkább felfedezhető a legnagyobb titkunk: a létélményünk, a hála az életért. Ahogy John Lennon mondaná: „Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni." 

Mire számíthatnak azok, akik szívesen részt vennének ezeken a programon? Álljon néhány programgondolat! 

 1. Előadás a zeneterápiáról (sok érdekesség van a természet törvényei és a zenei törvények párhuzamában)
 2. Hangfürdő-relaxáció
 3. Aktív zeneterápia - zenés játékok ORFF hangszerekkel (majd megtudjátok, milyen hangszerekről van szó!) és közös koncertélmény, híres és improvizált darabok oboán, fuvolán, zongorán, gitáron közönség improvizációkkal
 4. Mozgás-TÁNC- RGM zenei mozgásterápia kortalanul 
 5. Kiegészítés: Zenés-festés -Receptív terápia
 6. Filmvetítés
 7. Ezúttal is számíthattok szűrőprogramokra!
 8. Vendégeink lesznek helyi termelők is. 

Utazás: egyénileg

Részvételi díj a Szövetség klubjaihoz tartozóknak:

Egyágyas szobában 71.500 Ft/fő/4 nap (3 éjszaka)

Kétágyas szobában 49.000 Ft/fő/4 nap (3 éjszaka) 

Részvételi díj a nem a Szövetséghez tartozóknak:

Egyágyas szobában 73.500 Ft/fő/4 nap (3 éjszaka)

Kétágyas szobában 51.500 Ft/fő/4 nap (3 éjszaka) 

Az ár tartalmazza:

Standard egy-, illetve kétágyas szobában a szállást félpanzióval (bőséges büféreggeli, svédasztalos vacsora), az ÁFÁ-t, az idegenforgalmi adót, a szálloda wellness részlegének használatát (29 Cº-os élménymedence, finn szauna, bioszauna, finn szauna, gőzfürdő, fürdőköpeny ingyenes használatát). A zárt parkoló használata a résztvevőknek ingyenes. Tartalmazza továbbá a filmvetítésen, a Szövetség által szervezett játék- és zenei programokban, valamint az élő zenés partyn való részvételt.

Szobák elfoglalása az érkezés napján 1

4.00 órától, a szobák elhagyása az elutazás napján 10.00 óráig. 

Fakultatív program: 

Kirándulás Gyöngyösre

Gyöngyös egy igazi ékszerdoboz. A félnapos kirándulás csak egy pici betekintés nyújt abba a gazdagságba, ami ezt a várost jellemzi.  Magyarország második leggazdagabb egyházi gyűjteménye a gyöngyösi Szent Bertalan plébániatemplom kincstára, ahol számos gótikus és reneszánsz ötvös remekművet csodálhatunk meg. A gyűjtemény az egykori Almásy-, vagy ismertebb nevén a Szent Korona Házban található, ahol 1806 és 1809 között három alkalommal őrizték a magyar koronát. A kincstárban nemcsak nagy művészi értékű ötvös tárgyakat, kelyheket, talpas kereszteket, ereklyetartókat és úrmutatókat őriznek, hanem képeket, könyveket, miseruhákat és szobrokat is. A gyöngyösi kincstárban kiállított 43 ötvösmű, közte 12 középkori, illetve reneszánsz liturgikus tárgy, mind számszerűségükben, mind műtörténeti értékük miatt igen értékesek és jelentősek.

A Szent Bertalan templom, a helyiek szerint a „Nagytemplom” 2018-2019-ben új toronysisakot kapott, melyek a 1917-es tűzvészben megsemmisült sisakok tervei alapján készültek. A déli toronyban látványlift és kilátó épült, ahonnan elénk tárul a torony belseje, és a zsalus ablakokon keresztül a város és a Mátra látképe. 

A gyöngyösi Sarlós Boldogasszony templom és ferences kolostor középkori gótikus együttes építése a 15. század végére tehető. Nem sokkal később a törökök nagy károkat okoztak benne, azonban sikerült újjáépíteni. A 18. században a templomot barokk stílusúvá alakították, de mégis megtartották egyhajós gótikus jellegét. A szentély látványos késő gótikus boltozata napjainkban is megfigyelhető. A Barátok templom főbejáratánál lévő díszes kolostorkapun belépve, eredeti helyén, az emeleten található a Ferences Könyvtár 16 000 kötetes ősnyomtatványokban gazdag anyaga. Az épületben megtekinthető a ferences rend életét bemutató állandó kiállítás. A szentélyben elhelyezett vörös márvány a legendás hírű Vak Bottyán János generálisnak állít emléket. 

A Gyöngyösi Zsinagóga 1930-ban épült a legismertebb magyar zsinagógaépítész, Baumhorn Lipót, és Somogyi György tervei alapján. Jelenleg átépítés alatt áll. 

Sokan csak azért utaznak Gyöngyösre, hogy látogatást tegyenek az Orczy-kertben! A gyöngyösi Mátra Múzeum bemutatja, hogyan éltek az emberek a térségben közel 600 éven keresztül, valamint a kastély egykori tulajdonosával, az Orczy család történetével is megismerkedhetnek a látogatók. 

A kb. 4-4,5 órás program még további meglepetéseket tartogat. A közlekedés autóbusszal történik. A program részvételi díja 7.900 Ft/fő. Ez az összeg tartalmazza a buszköltséget, az idegenvezetés díját és a belépőket. 

Kirándulás a Piszkéstetői Obszervatóriumba

A tavalyi 4 napos programok egyik legnépszerűbb kirándulását ajánljuk. Mivel az intézménynek elsődlegesen a tudományos kutatás a főfeladata, a csillagászati megfigyelésekre és kutatásokra kialakított speciális működési rend mellett, ezért meghatározott szabályok mellett fogadhat látogatókat. 

Egy nap csak egy csoportot tudnak fogadni 14 órai kezdettel, több csoport fogadására nincs lehetőség egy napon belül. Csoportos látogatás létszáma max. 30 fő lehet.

A résztvevők rövid sétát tesznek a telephelyen szakcsillagász szakvezetésével, mely program 1,5 órát vesz igénybe, melynek részvételi díja: 6.500 Ft/fő 

A település gyalogosan is látogatható nevezetességeinek – Cifra istálló, tájház stb. – megtekintéséről a helyszínen részletes tájékoztatást adunk. 

Fellépések

(A hely jellege miatt legfeljebb 6-7 hagyományőrző műsorszámra, moderntáncra, örömtáncra, vers- és próza előadására lesz lehetőségünk.)

Nevezés: A jelentkezéseket 2023. január 25-éig várjuk a jelentkezési lapon.  Kérjük, minél előbb jelentkezzetek, ne várjátok meg a határidő végét.

Nevezési díj:

Az „Életet az éveknek” Klubszövetséghez tartozó fellépők részére, akik 3 éjszakát a hotelben töltenek:

 • csoportoknak: 2500 Ft/csoport

Más nyugdíjas szervezethez tartozóknak, akik 3 éjszakát töltenek a hotelben, és azoknak, akik az „Életet az éveknek” Klubszövetséghez tartoznak, de nem vesznek igénybe szállodai szolgáltatást: 

 • csoportoknak: 3000 Ft/csoport

Más nyugdíjas szervezethez tartozóknak, akik nem igénylik a szállodai szolgáltatást:

 • csoportoknak: 3500 Ft/csoport 

A nevezési díjat, a szállodai szolgáltatás díját a visszaigazolásunkat követően kell befizetni. A visszaigazolással egy időben küldjük meg a befizetéshez szükséges számlaszámot. Kérünk benneteket, lehetőség szerint ne postai úton, hanem banki átutalással fizessétek be a részvételi díjat. 

A visszaigazolásokat minden jelentkező 2023. január 31-éig kézhez kapja. A részvételi díjakat legkésőbb 2023. február 15-éig kell befizetni. Tájékoztatunk benneteket, hogy a szálloda befogadó képességével összefüggésben erre a rendezvényre csak 180 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. 

A rendezvényt az aktuális járványügyi intézkedések figyelembevételével szervezzük meg. 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 

                                                           Az „Életet az éveknek” Országos Szövetség programszervezői

 

A JELENTKEZÉSI LAP INNEN LETÖLTHETŐ

Keresés

Figyelem!

Vonalas telefonszámunk munkaidőben hívható:

Telefon: 00 36 1 327 0118


Hírlevél: 2024. február

A járványhelyzet kezdete óta a Hírlevél aktuális száma online formában olvasható a honlapunkon, ugyanitt le is letölthető.

A februári Hírlevél itt olvasható!


Senior örömtánc

Táncos lábú nyugdíjasok YouTube csatornánkon

Pilates 

A Sikeres Öregedésért csoport tagjai Tar József irányításával a közeljövőben a Pilates és a Meridian torna alapjaival ismertetnek meg bennünket.


 


Figyelem:

tagdíjváltozás


1 %

Nyugdíjas klubtársainkat arra kérjük, érjétek el, hogy a családotokban, ismeretségi körötökben személyi jövedelemadót fizető személyek az adó 1 %-án ajánlják fel szövetségünk javára.
Szövetségünk esetében a nyilatkozatra azt kell ráírni a kedvezményezett rovatba, hogy:

Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége

az adószám rovatba pedig írják be: 19012377-1-42


 

Please publish modules in offcanvas position.