TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

Az Európai Unió kölcsönös érdekű területeken együttműködő országok szövetsége, d e egyúttal közös értékeket valló közösség is. Ezen értékek és az európai demokrácia megerősítése továbbra is a Régiók Európai Bizottságának egyik legfontosabb prioritása.

2009 óta az RB és az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) közösen szervez éves párbeszédet a helyi és regionális önkormányzatok számára fontos alapjogi témák megvitatása céljából. Az FRA és az RB közötti együttműködés célja, hogy felhívja a helyi és regionális önkormányzatok figyelmét az alapvető jogokkal kapcsolatos kérdésekre, és segítse őket az alapvető jogok védelmében és előmozdításában. 2021-ben az éves párbeszéd középpontjában a „Human Rights Cities in the EU” [Emberi jogi városok az EU-ban] című keretdokumentum ismertetése állt, amelyet az FRA különböző városokkal és gyakorlati szakemberekkel együttműködve dolgozott ki. 2022-ben az éves párbeszéd középpontjában az Ukrajna elleni orosz inváziót követően az EU-n belül megfigyelhető alapjogi vonatkozások álltak.

Keresés

Figyelem!

Vonalas telefonszámunk munkaidőben hívható:

Telefon: 00 36 1 327 0118


Hírlevél: 2024. július

A Hírlevél aktuális száma online formában olvasható a honlapunkon, ugyanitt le is letölthető. A korábbi számok a Hírlevél fül alatt találhatók.

A júliusi Hírlevél itt olvasható!


Pilates 

A Sikeres Öregedésért csoport tagjai Tar József irányításával a közeljövőben a Pilates és a Meridian torna alapjaival ismertetnek meg bennünket.


 


Figyelem:

tagdíjváltozás


1 %

Nyugdíjas klubtársainkat arra kérjük, érjétek el, hogy a családotokban, ismeretségi körötökben személyi jövedelemadót fizető személyek az adó 1 %-án ajánlják fel szövetségünk javára.
Szövetségünk esetében a nyilatkozatra azt kell ráírni a kedvezményezett rovatba, hogy:

Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége

az adószám rovatba pedig írják be: 19012377-1-42


 

Please publish modules in offcanvas position.