2020. november

Kedves Klubtagok!

Remélem, egészségesek vagytok! Sajnos, tagjaink közül is sokan megbetegedtek. Fájdalmas, hogy a járvány egyre több áldozatot követel közülünk. Nyugodjanak békében kedves Tagjaink! Kérem, hogy a megyei elnökök, a klubvezetők emlékezzenek meg róluk. Szívesen adunk helyet a megemlékezéseknek a honlapunkon is.

 

A COVID-19 járvány egész Európában, a világ számos területén új, súlyosságában a tavaszi csúcsokat messze meghaladó szakaszba lépett. Az elmúlt hetekben naponta 100-150 ember halt meg! Többségében idősek. Az egészségügyi ellátórendszerrel, az orvosokra, az egészségügyi személyzetre elviselhetetlen terhek hárulnak. Nagyon sokan, akik megjárták a kórházat elmondják, hogy minden tiszteletük a munkájukat lelkiismeretesen végző orvosoké, nővéreké.

 

Kedves Klubtagok!

 

Advent első vasárnapján már meggyújtottuk az gyertyát. Közeledik az év egyik legszebb ünnepe. Sajnos, minden bizonnyal nem számíthatunk arra, hogy a járványhelyzettel összefüggésben hozott intézkedések enyhülni fognak. Sőt, közös érdekünk, hogy összefogjunk, egymást figyelmeztessük arra, megéri lemondani a közösségi, családi ünnepségekről, hiszen az egészségünkről, az életünkről van szó! De mégis fontos, hogy együtt lehessünk, ha másképpen nem lehet, hát virtuálisan, a közös képzeletünkben! Tegyetek fel a Facebookra karácsonyi fotókat, a közös ünnepségek emlékeit, küldjetek üzeneteket! Az Országos Szövetség elnöksége is ezt teszi. Szeretnénk a mindennapjaitokat megtölteni vidámsággal, kedvességgel. Ha ténylegesen nem is ölelhetjük meg egymást, talán itt, minden mese után érezni fogjátok mennyire erős a mi közösségünk, érezni fogjátok, mit jelent, hogy „Életet az éveknek”! A Facebook oldalunkon december 1-jétől egészen szentestéig minden egyes napon mesét mondunk nektek. Hallgassátok olyan szeretettel, amilyen szeretettel küldjük nektek a meséket. Köszönet érte Lázár Tündének, az Országos Szövetség alelnökének.

 

Kérjük, figyeljetek egymásra! Ha nem is tudtok összejönni, szervezzétek meg egymás telefonon történő megkeresését. Figyeljetek arra, hogy ebből a telefonláncból senki ne maradjon ki. Figyeljetek a településeteken élő nehezebb sorsú emberekre!

 

Sajnos, a KSH adatai is megerősítették, hogy növekszik a szegénységben élők száma. A napokban adták ki azokat a közleményeket, amik megmutatták, hogy 2010 óta megháromszorozódott a szegénységben élő nyugdíjasok száma. Magyarország népességének 18,8 százaléka, 1.841.134 fő szegénységben és/vagy társadalmi kirekesztésben él. A legsúlyosabb anyagi nélkülözésben élők száma 837 ezer, a lakosság 8,7 százaléka.

 

Pitti Zoltán közgazdász szeptemberben közzétett, hazai és nemzetközi forrásokra hivatkozó kimutatása szerint hazánk területének megközelítőleg kétharmada az Európai Unió legszegényebb régiói közé tartozik. Ez meglehetősen döbbenetes információ!

 

Nyugat-Dunántúlon 162.111-en élnek szegénységben és/vagy társadalmilag kirekesztetten, a Közép-Dunántúlon 143.220-en, Dél-Dunántúlon 215.145-en, Budapesten 273.033-an, Észak-Magyarországon 267.340-en, Dél-Alföldön 183.433-an, Észak-Alföldön 349.124-en.

 

A szegénységi küszöb jelenleg 99.300 havi Ft egy főre. Ez a 155.520 forintnyi középjövedelem 60 százalékának felel meg.

 

A Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint a nettó átlagkereset 244.600 Ft. Magyarország 19 megyéje közül 17-ben ennél alacsonyabb az átlagkereset. Az egyenlőtlenség még mélyebb az egyes megyéken belül, mint amilyen mély az egyes megyék között.

 

Vagyis jó okunk van arra, hogy azt kérjük, figyeljetek egymásra az ünnepek előtt és a hétköznapokban is! Békés készülődést kívánok nektek!

 

Üdvözlettel: Hegyesiné Orsós Éva elnök

Keresés

Figyelem!

Vonalas telefonszámunk munkaidőben hívható:

Telefon: 00 36 1 327 0118


Hírlevél: 2024. február

A járványhelyzet kezdete óta a Hírlevél aktuális száma online formában olvasható a honlapunkon, ugyanitt le is letölthető.

A februári Hírlevél itt olvasható!


Senior örömtánc

Táncos lábú nyugdíjasok YouTube csatornánkon

Pilates 

A Sikeres Öregedésért csoport tagjai Tar József irányításával a közeljövőben a Pilates és a Meridian torna alapjaival ismertetnek meg bennünket.


 


Figyelem:

tagdíjváltozás


1 %

Nyugdíjas klubtársainkat arra kérjük, érjétek el, hogy a családotokban, ismeretségi körötökben személyi jövedelemadót fizető személyek az adó 1 %-án ajánlják fel szövetségünk javára.
Szövetségünk esetében a nyilatkozatra azt kell ráírni a kedvezményezett rovatba, hogy:

Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége

az adószám rovatba pedig írják be: 19012377-1-42


 

Please publish modules in offcanvas position.